Blog

Agile data governance

QuaData brengt Agile data governance in de praktijk bij Liantis

De integratie van bedrijven tot één groep vraagt meer dan een nieuwe naam. Via een hub die alle databronnen ontsluit, komt Liantis tot de gewenste single customer view. QuaData tekende voor de aanpak van Agile data governance en het bijhorende beheer van de datakwaliteit. Agile data governance in de praktijk.

Wie is Liantis?

Liantis is een dienstengroep die zelfstandige ondernemers en werkgevers op elk moment van hun traject de gepaste oplossing aanreikt: van de start als zelfstandige, over de aanwerving van personeel, de uitbouw van een HR- en welzijnsbeleid, tot aan het pensioen. Zij biedt haar dienstverlening aan van op zestig locaties in België. Tot 2018 vormde het huidige Liantis een groep met diverse merken, waaronder ADMB (sociaal secretariaat), Zenito (sociaal verzekeringsfonds), Provikmo (preventie) en Talent Services (interimdiensten).

Samensmelting

Elk merk bediende een specifieke doelgroep, al waren er uiteraard ook heel wat raakvlakken. Nogal wat werkgevers en werknemers hadden een relatie met verschillende bedrijven uit de groep. Liantis besliste om alle activiteiten onder één merknaam te bundelen en tegelijk ook achter de schermen alles samen te brengen. Dat bleek al snel een behoorlijke uitdaging. De bedrijven die tot Liantis samensmolten, waren stuk voor stuk het resultaat van een eigen traject. Zo hadden ze doorheen de jaren elk hun eigen datasystemen uitgebouwd, waardoor het niet zomaar mogelijk was om in een vingerknip – over de grenzen van de gebundelde bedrijven heen – een single customer view tevoorschijn te halen. Lees hier hoe Agile data governance in de praktijk wordt gebracht.

Lees hier de volledige reference case

De centrale term hier is Agile data governance. De toegevoegde waarde die Liantis uit de master data haalt, namelijk het unieke zicht op de klant, is enkel mogelijk door samen de juiste keuzen rond data te maken. QuaData coachte hen in het traject om daarvoor de juiste organisatievorm met rollen en verantwoordelijkheden op te zetten.

data governance