Insights

Veel leesplezier

data governance carrière

Met de snelle digitale vooruitgang van vandaag delen we graag onze insights over data met jou. We leveren hiermee meer inzicht in agile data governance, data quality, MDM, data & privacy protection, en digitale transformatie.

In onze insights vind je dus alle soorten nieuws. Het gaat over data technologie, nieuwe trends en evoluties in de data markt. Maar we verklappen hier ook meer onze events en projecten.

Zorg jij goed voor je data? Leidt modern databeheer tot een uniek concurrentievoordeel? En sterke resultaten voor je bedrijf? Ben je klaar voor de opvolger van de GDPR? Laten we eens kijken hoe het werk van Steven eruit ziet. Waaruit haalt hij de passie voor zijn job?

Veel leesplezier!

Data governance blijft een traject, geen project
Data governance blijft een traject.

Om te begrijpen waar ze staan op het vlak van data governance, kiezen bedrijven daarom soms voor een maturiteitsmeting. Maar ook om dat goed te doen en juist in te schatten, is er nood aan een zekere… maturiteit.

Lees meer
Datakwaliteit: terug van nooit weggeweest!
Datakwaliteit: terug van nooit weggeweest!

Door corona leek de aandacht voor de datakwaliteit wat weggedeemsterd. Maar intussen staat datakwaliteit bij heel wat bedrijven opnieuw een stuk hoger op de agenda. En maar goed ook!

Lees meer
data warehouse vs data lake
Data warehouse vs data lake: eerst governance, dan technologie

Natuurlijk moet je bij de zoektocht naar vlot datagebruik nadenken over infrastructuur en technologie. Toch houd je voor de uiteindelijke keuze best ook je nood aan data governance in de gaten.

Lees meer
datastrategie
Doelgericht werken met data steunt op een goede datastrategie

Bedrijven hebben er dezer dagen de mond vol van: ze willen uitgroeien tot data-driven organisaties. Dat lukt echter niet zonder datastrategie.

Lees meer
dataprincipes
FAIR: vlot op weg met dataprincipes

Als je voor agile data governance kiest, zijn strak afgelijnde dataprincipes niet het eerste waar we aan denken. Toch zijn ze nuttig.

Lees meer
De GBA heeft geoordeeld
De GBA heeft geoordeeld

De GBA heeft geoordeeld dat het TCF, dat door IAB Europe is ontwikkeld, niet voldoet aan een aantal bepalingen van de AVG.

Lees meer
Schuilt er een agile data governance consultant in jou?

Schuilt er een agile data governance consultant in jou? Wie zich in die boeiende materie wil verdiepen is bij QuaData aan het juiste adres!

Lees meer
Datacultuur: de solide basis voor elk datatraject

Een gezonde, breed gedragen datacultuur helpt als je voor een data gedreven aanpak in je bedrijfsvoering gaat. Lees hier hoe je dat aanpakt.

Lees meer
Data lineage: zicht op de whereabouts van je bedrijfsdata

Met data lineage verwijzen we naar het ‘in kaart brengen’ van de weg die data doorheen het bedrijf aflegt. En dat mag je letterlijk nemen.

Lees meer