Insights

Veel leesplezier

data governance carrière

Met de snelle digitale vooruitgang van vandaag delen we graag onze insights over data met jou. We leveren hiermee meer inzicht in agile data governance, data quality, MDM, data & privacy protection, en digitale transformatie.

In onze insights vind je dus alle soorten nieuws. Het gaat over data technologie, nieuwe trends en evoluties in de data markt. Maar we verklappen hier ook meer onze events en projecten.

Zorg jij goed voor je data? Leidt modern databeheer tot een uniek concurrentievoordeel? En sterke resultaten voor je bedrijf? Ben je klaar voor de opvolger van de GDPR? Laten we eens kijken hoe het werk van Steven eruit ziet. Waaruit haalt hij de passie voor zijn job?

Veel leesplezier!

master data efficiënt beheer
Master data efficiënt beheer, net als andere assets

Data behoren tot de belangrijkste assets van een organisatie. Meer nog, elke organisatie beschikt over master data, dus niemand ontsnapt aan het beheer ervan. Maar waarom is master data management belangrijk en hoe ga je er concreet mee van start?

Lees meer
data governance opleidingen
Data governance opleidingen: alles wat je altijd over data wilde weten

Omdat we merken dat de vraag naar opleiding rond diverse datathema’s bijzonder groot blijft, breiden we ons opleidingsaanbod nu verder uit.

Lees meer
datadomeinen
Datadomeinen: kiezen in functie van de data

In onze vorige blog legden we uit hoe de activiteiten van de data owner in de praktijk altijd gekoppeld zijn aan een bevoegdheidsdomein: het datadomein. Maar hoe leg je de datadomeinen voor jouw organisatie vast?

Lees meer
data owner
De data owner neemt de beslissing

Afhankelijk van de doelen die een bedrijf zich stelt met zijn data governance, moet het verschillende datarollen invullen. De data owners krijgen daarbij de verantwoordelijkheid over hun specifieke datadomeinen en hakken de juiste knopen door.

Lees meer
Data governance blijft een traject, geen project
Data governance blijft een traject.

Om te begrijpen waar ze staan op het vlak van data governance, kiezen bedrijven daarom soms voor een maturiteitsmeting. Maar ook om dat goed te doen en juist in te schatten, is er nood aan een zekere… maturiteit.

Lees meer
Datakwaliteit: terug van nooit weggeweest!
Datakwaliteit: terug van nooit weggeweest!

Door corona leek de aandacht voor de datakwaliteit wat weggedeemsterd. Maar intussen staat datakwaliteit bij heel wat bedrijven opnieuw een stuk hoger op de agenda. En maar goed ook!

Lees meer
data warehouse vs data lake
Data warehouse vs data lake: eerst governance, dan technologie

Natuurlijk moet je bij de zoektocht naar vlot datagebruik nadenken over infrastructuur en technologie. Toch houd je voor de uiteindelijke keuze best ook je nood aan data governance in de gaten.

Lees meer
datastrategie
Doelgericht werken met data steunt op een goede datastrategie

Bedrijven hebben er dezer dagen de mond vol van: ze willen uitgroeien tot data-driven organisaties. Dat lukt echter niet zonder datastrategie.

Lees meer
dataprincipes
FAIR: vlot op weg met dataprincipes

Als je voor agile data governance kiest, zijn strak afgelijnde dataprincipes niet het eerste waar we aan denken. Toch zijn ze nuttig.

Lees meer