Insights

Veel leesplezier

Met de snelle digitale vooruitgang van vandaag delen we graag onze insights over data met jou. We leveren hiermee meer inzicht in agile data governance, data quality, MDM, data & privacy protection, en digitale transformatie.

In onze insights vind je dus alle soorten nieuws. Het gaat over data technologie, nieuwe trends en evoluties in de data markt. Maar we verklappen hier ook meer onze events en projecten.

Zorg jij goed voor je data? Leidt modern databeheer tot een uniek concurrentievoordeel? En sterke resultaten voor je bedrijf? Ben je klaar voor de opvolger van de GDPR? Laten we eens kijken hoe het werk van Steven eruit ziet. Waaruit haalt hij de passie voor zijn job?

Veel leesplezier!

datastrategie
Doelgericht werken met data steunt op een goede datastrategie

Bedrijven hebben er dezer dagen de mond vol van: ze willen uitgroeien tot data-driven organisaties. Dat lukt echter niet zonder datastrategie.

Lees meer
dataprincipes
FAIR: vlot op weg met dataprincipes

Als je voor agile data governance kiest, zijn strak afgelijnde dataprincipes niet het eerste waar we aan denken. Toch zijn ze nuttig.

Lees meer
De GBA heeft geoordeeld
De GBA heeft geoordeeld

De GBA heeft geoordeeld dat het TCF, dat door IAB Europe is ontwikkeld, niet voldoet aan een aantal bepalingen van de AVG.

Lees meer
Schuilt er een agile data governance consultant in jou?

Schuilt er een agile data governance consultant in jou? Wie zich in die boeiende materie wil verdiepen is bij QuaData aan het juiste adres!

Lees meer
Datacultuur: de solide basis voor elk datatraject

Een gezonde, breed gedragen datacultuur helpt als je voor een data gedreven aanpak in je bedrijfsvoering gaat. Lees hier hoe je dat aanpakt.

Lees meer
Data lineage: zicht op de whereabouts van je bedrijfsdata

Met data lineage verwijzen we naar het ‘in kaart brengen’ van de weg die data doorheen het bedrijf aflegt. En dat mag je letterlijk nemen.

Lees meer
Agile data governance: praktisch resultaat met data governance

Agile data governance: praktisch resultaat met data governance! Want het richt zich op de meetbare oplossing van een concreet dataprobleem.

Lees meer
De kwaliteit van productdata begint bij data governance

Wil jij weten waarom de kwaliteit van productdata begint met data governance? Een data governance framework zorgt voor de spelregels!

Lees meer
Vertrouwen in je data

Heb jij vertrouwen in je data? Wie het vertrouwen in z’n data terugvindt, realiseert daar efficiëntie, tijdwinst en kostenbesparing mee.

Lees meer