Data Governance

Agile Data Governance diensten

agile data governance diensten

Waarom kies je voor Agile data governance diensten?

Agile data governance is heel eenvoudig te beschrijven. Hoe voer je een modern databeleid dat tegelijk flexibel genoeg is om goed te werken in onze snel veranderende bedrijven. Een belangrijk criterium daarbij is dat er altijd voldoende afstemming is tussen de verschillende spelers in jouw data speelveld: business en IT, business afdelingen onderling, interne en externe bronnen en gebruikers, etc.

Wat doen wij met andere woorden anders? Onze focus ligt niet louter op compliance en datakwaliteit. Want data is een heel ecosysteem dat beweegt en leeft. Daarom baseren we ons bij QuaData op drie belangrijke hoekstenen: mensgericht, resultaatgericht en wendbaar. Wij spreken wij daarom van agile data governance.

Wat betekent dit voor jouw bedrijf?

Een van de grootste uitdagingen om data in te zetten voor waardecreatie, zijn de verschillende behoeften van alle afdelingen binnen jouw bedrijf. Vaak sluiten deze moeilijk op elkaar aan. Voor de boekhouding is het belangrijk dat klantgegevens volledig zijn voor de facturatie. Echter, voor de verkoopafdeling geldt dan weer de snelheid waarmee data in de CRM komt. Deze tegenstrijdigheden zullen er altijd zijn en dat mag ook. Je moet er alleen bewust mee aan de slag.

Waar biedt ons Data Governance team hulp?

Afhankelijk van jouw behoeften, gaat Data Governance over verschillende activiteiten.

Afhankelijk van jouw behoeften, gaan Agile Data Governance diensten over verschillende activiteiten.

Heb je erg veel data, maar is het moeilijk om de juiste data terug te vinden?

Dan heb je een data catalog nodig.
Daarin vinden je gebruikers een overzicht van alle beschikbare data, zowel in operationele systemen als in data lakes of data warehouses.

Heb je last van slechte datakwaliteit?

Dan gaan wij samen op zoek naar de oorzaken zodat we de juiste technische oplossingen kunnen adviseren. Daarnaast zetten we data stewards in om die kwaliteit stap voor stap te verbeteren.

Willen jullie een goed overzicht van de informatiestromen binnen je bedrijf voor GDPR en security? Of om de datakwaliteit te verbeteren?

Overweeg dan zeker data lineage.

Heb je nood aan een chief data officer?

Wij vullen deze rol graag ad interim voor jou in.

Zorgt de variëteit aan data dat het soms moeilijk is deze correct te interpreteren?

Maak dan gebruik van een business en data glossary om duidelijke definities af te spreken.

Is je master data management niet al te best georganiseerd?

Wij tekenen hiervoor samen met jou de processen uit. Daarnaast geven we advies over de meest geschikte master data architectuur. We helpen je ook om de juiste tools te kiezen.

Heb je vragen over hoe data je business strategie kan ondersteunen?

Dan begeleiden wij jou om deze te vertalen in een datastrategie.

Is GDPR je grootste uitdaging?

Doe dan zeker beroep ons als DPO-as-a-service (Data Protection Officer). Hij/zij begeleidt je team om persoonsgegevens goed te managen doorheen je bedrijf.

TriFinance aan het woord

Waarop kan je bij QuaData rekenen?

Vandaag de dag werken bedrijven totaal anders. De technologie evolueert immers snel en duwt ons almaar sneller vooruit. Je wil op een meer agile en lean manier beslissingen maken. Wij ook!

Of het nu gaat om datakwaliteit, master data management, digitale transformatie of privacy & data protection: een klassiek data governance model past hier niet meer in.

Agile data governance is de rode draad doorheen al onze trajecten:

zoek je informatie

Afstemming

op maat tussen mensen is de nieuwe manier van werken. De nieuwe rol van Data Governance is het werken met data faciliteren, en dat kan enkel als de uitdagingen van die mensen goed in kaart worden gebracht.

Meten

is weten, dus werken we met KPI’s/OKR’s om de resultaten van de data governance activiteiten te meten. We starten vaak met een paar assessments, die snel een beeld geven van de drijfveren voor data governance, de bedrijfscultuur en de actuele stand van zaken.

Wendbaarheid

is cruciaal in agile data governance. Het is telkens opnieuw een traject op maat, in jouw specifieke context en met de vraagstukken die jouw bedrijf eigen zijn. Wij bouwen samen met jou een sterk framework waarop we je data governance strategie verder vormgeven.

Ontdek onze pijlers

Ontdek op onze aanpakpagina de pijlers waarop wij jouw agile data governance traject bouwen.

Let’s talk

Contacteer ons

Heb je een vraag, ben je op zoek naar informatie of heb je een uitdaging voor ons?
Laat ons een bericht en we helpen je graag verder.

We hopen je snel te spreken!

  Waarmee kunnen we jou helpen?

  Omdat we jou graag persoonlijk contacteren

  Zullen we dit via e-mail doen?

  Ik werk voor

  Je mag mij ook bellen op

  Bovenstaande velden zijn verplicht omdat we jou graag persoonlijk willen aanspreken als we jou de verdere praktische informatie bezorgen. Wij gebruiken je gegevens enkel om contact te kunnen opnemen en bewaren deze niet na afloop. Wil je op de hoogte blijven van verdere activiteiten en/of wens je informatie te ontvangen over onze diensten? In dat geval geef je hiervoor best even je toestemming:

  Brussels Airport