Master Data Management

Master Data Management (MDM) betekent letterlijk het beheer van Master Data. Dit gebeurt nog vaak in verschillende bedrijfsapplicaties. Toch stellen heel wat organisaties zich de vraag of dit wel efficient is. Of het niet beter is om bedrijfskritische data centraal te beheren. Zo vermijd je dat je data op verschillende plaatsen moet aanpassen bij wijzigingen. Bovendien krijg je ook een betrouwbaarder beeld van het aantal klanten of de producten van je bedrijf.

Welke Master Data Management tools zijn er?

Om je Master Data centraal te beheren zijn er verschillende opties:

  1. Je gebruikt een bestaande applicatie bijv. een CRM of ERP
  2. Je bouwt zelf een Master Database
  3. Een externe partij bouwt je Master Database
  4. Je maakt gebruik van een MDM tool

Dat laatste is een applicatie die specifieke functionaliteiten heeft je Master Data Management te vereenvoudigen, zoals bijvoorbeeld datakwaliteit, automatisatie van workflows, ontdubbeling van dubbele records, etc.

De markt van de Master Data Management tools (en PIM, Product Information Management en CDP, Customer Data Platforms) is zeer uitgebreid en complex. Het is best moeilijk om hierin de juiste keuze te maken. Wij helpen je graag met deze keuze.

MDM

Welke Master Data Management tool kies je?

Hier vertrekken we altijd van de functionele noden van je organisatie, omdat we je willen helpen om een tool te kiezen die zowel binnen je budget past als een die antwoord biedt op je behoeften.

Dat is ook de reden waarom QuaData geen licenties van tools verkoopt. Wij begeleiden je graag op een objectieve manier en dat lukt het best als we onafhankelijk blijven van de software-verkopers.

Waarom Project Management?

Master Data Management implementeren, of het nu een tool, een zelfgebouwde oplossing of een bestaande Master is, is een project dat veel impact heeft op de organisatie. Het goed managen ervan en als organisatie de juiste beslissingen nemen tijdens de implementatie is van essentieel belang.

Onze QuaData consultants hebben ervaring in het managen van MDM projecten en zorgen er mee voor dat je project binnen de vooropgestelde tijdslijn en budget worden gerealiseerd.

Wij doen aan Data Collaboration

Master Data beheren zonder goede Governance is een behoorlijke uitdaging. Zeker als het om klantgegevens gaat waarbij je mogelijk ook de GDPR regels moet respecteren.

Wij bundelden onze 5 jaar ervaring van Data Quality, MDM en GDPR projecten in een nieuwe aanpak voor Data Governance.

Data Governance wordt vaak uit de weg gegaan omdat het de reputatie heeft van een logge structuur met veel overhead. Dat klopt als je Data Governance aanpakt zoals het 20 jaar lang werd gedaan. Inmiddels zijn er in de bedrijfswereld organisatievormen in gebruik die veel flexibeler en meer resultaat gedreven te werk gaan.

Scrum, agile, lean, etc. zijn concepten die zeer waardevolle elementen bevatten. Die combineren wij met de goede elementen van een klassieke Data Governance aanpak. Zo komen wij tot een mooi Data Collaboration model.

Meer Weten?

Loop je ook tegen Master Data uitdagingen aan en wil je graag eens sparren met een van onze consultants?
Laat ons een bericht via onderstaand contactformulier.

    (Omdat we je graag persoonlijk aanspreken als we je vraag beantwoorden.)


    (Zodat we je kunnen contacteren om je vraag te beantwoorden.)    Is je data quality op orde?