Blog

Agile data governance

Schuilt er een agile data governance consultant in jou?

Data governance is nog altijd een relatief nieuwe expertise in de Belgische markt. Wie zich in die boeiende materie wil verdiepen – eventueel om op termijn door te groeien  tot Data Governance Officer of Chief Data Officer – is bij QuaData aan het juiste adres. Schuilt er een agile data governance consultant in jou?

Op zich bestaat data governance natuurlijk al langer. Wel nieuw is de snel groeiende aandacht op de Belgische markt. Wat zich vertaalt in een almaar toenemende vraag naar expertise. QuaData speelt op die vraag in. We zijn als bedrijf voor 100% gefocust op data governance. Dat maakt van QuaData de ideale omgeving voor wie expertise wil opbouwen rond data governance via concrete consultancy opdrachten.

Kennis en vaardigheden opbouwen

Ook wie op langere termijn ambitie heeft rond data governance, is bij ons meer dan welkom. Denk hierbij aan rollen zoals Data Governance Officer of als Chief Data Officer. De job van agile data governance consultant biedt dan de perfecte manier om in te stappen en kennis te ontwikkelen. Iedere nieuwe medewerker start met een uitgebreid opleidingstraject. Daarbij ligt de focus niet alleen op data governance. Ook domeinen als datakwaliteit, master data management, GDPR en digitale transformatie worden belicht.

Een agile data governance consultant beschikt naast de diepgaande domeinkennis ook over een breed scala aan sociale en communicatieve vaardigheden. Daar spelen we op in door heel gericht opleiding te bieden rond oplossingsgericht denken, communicatie skills en change management. Alsook de toepassing van agile methodes binnen consultancy opdrachten.

Uitdagende projecten

Zodra je daar klaar voor bent volgen concrete opdrachten: interessante uitdagingen bij boeiende klanten. Hierbij bieden we het voordeel dat je als agile data governance consultant van verschillende projecten bij uiteenlopende types organisaties proeft. Die gaan van grote, multinationale bedrijven en overheidsinstellingen, tot de grotere Belgische kmo die aan een digitale transformatie werkt.

Wie in vaste dienst komt, kan rekenen op een aantrekkelijk loonpakket, mét een flex income-plan. Het loon is afgestemd op het groeipad dat je als consultant aflegt. Het voordelenpakket omvat onder meer een elektrische of hybride wagen, laptop, smartphone, internetabonnement en 32 dagen vakantie.

Evengoed staat QuaData open voor een samenwerking op freelance basis. Ook daar – net als bij de vaste medewerkers – staat engagement voorop. En krijg je de kans om je kennis en vaardigheden te verdiepen.

Geen ervaring? Geen bezwaar!

QuaData zoekt op korte termijn minstens vier nieuwe agile data governance consultants, met of zonder ervaring. Belangrijk is dat we met onze nieuwe collega’s een passie voor data en voor mensen delen. Die passie voor data bekijken we bovendien door een business bril. De rol, het belang en de waarde van data binnen een organisatie. Daar is het ons bij onze projecten telkens weer om te doen.

Heb je nog geen ervaring rond data governance, maar misschien wel met change management? Dan is de stap naar data governance consultancy makkelijker gezet dan je zou verwachten. Wie weet wacht bij QuaData de mogelijkheid om je carrière een nieuwe wending te geven!

Benieuwd wat we als agile data governance consultant voor jou in petto hebben? Contacteer ons.

Wil je alvast eens in onze diensten duiken? Klik dan hier.

data governance|data quality|datastrategie