Digitale transformaties

Tot voor een paar jaar was digitale transformatie enkel voorbehouden aan zeer grote organisaties. Vandaag de dag echter liggen digitale transformatieprogramma’s voor elk bedrijf binnen handbereik. Digitale transformaties bestaan in alle geuren en kleuren, maar allemaal hebben ze een ding gemeen. Het gaat namelijk om een grondige transformatie van je bedrijfsactiviteiten en -processen. Die worden vanaf nu gedreven door de inzet van nieuwe technologieën en data.

Waarom ga je voor agile Data Governance?

Digitale transformaties brengen nu eenmaal ingrijpende veranderingen mee op technologisch vlak. Maar het vraagt zeker ook om een andere manier van omgaan met data. Daarnaast is een meer agile beslissingsstructuur een essentiële voorwaarde voor een sterk transformatieprogramma.

QuaData legt de focus op de onderbouw van jouw digitale transformatie. We starten met een grondige audit van de bestaande bouwblokken van Data Governance. Rollen, verantwoordelijkheden, processen, standaarden en policies zijn bijvoorbeeld typische kenmerken van dit klassieke Data Governance model.

Hiervan behouden we enkel wat ervan werkt en vullen we dit aan met elementen die Data Governance vooral meer agile maken. Zo komen we tot een gezond Data Collaboration beleid.

Wat is Data Collaboration?

Trajecten met grote impact, zoals een digitale transformatie, vragen om veel overleg en afstemming, zodat de draagkracht van je organisatie wordt gerespecteerd.

Anderzijds vraagt het ook heel wat flexibiliteit om op een agile manier om te gaan met de nieuwe initiatieven en ruimte te laten om je bedrijf te laten groeien op basis van nieuwe ervaringen.

De Data Collaboration structuur, die wij ontwikkelden als alternatief voor de logge, klassieke Data Governance aanpak, maakt dit perfect mogelijk.

Hoe beginnen wij aan Change Management?

Digitale transformaties gaan niet alleen over de inzet van nieuwe technologieën. Het brengt ook ontwrichting – ook ‘disruptie’ genoemd – van je bedrijf en soms zelfs van de markt teweeg. Dat vraagt om leiderschap en een goed voorbereid change management.

Omdat leiderschap en change management in het DNA van onze Data Collaboration aanpak zit, zijn wij klaar om je hierin ondersteuning te bieden.

Zo zorgen we ervoor dat alle aspecten van het ‘data driven’ maken van je bedrijf worden meegenomen, zonder logge structuur en overbodige overhead.

Meer Weten?

Loop jij ook tegen een aantal digitale transformatie vragen aan en wil je graag eens sparren met een van onze mensen?
Laat ons dan gerust een bericht!

    (Omdat we je graag persoonlijk aanspreken als we je vraag beantwoorden.)


    (Zodat we je kunnen contacteren om je vraag te beantwoorden.)    Word data consultant bij QuaData